ECOLOGISCH DESIGN

Er is geen reden waarom batterijprestaties ten koste moeten gaan van het milieu. En duurzaamheid zou niet duur moeten zijn.

Daarom zijn onze CUBICWATT-batterijen ontworpen om netto positief te zijn, meer terug te geven dan ze nemen.

We gebruiken alleen functionele en minimale middelen en zorgen ervoor dat elke batterij wordt gerecycled om het verbruik van gewonnen grondstoffen te verminderen.

Om recycling te stimuleren, bieden we een terugnamevergoeding van 50% om ervoor te zorgen dat batterijen aan het einde van hun levenscyclus naar ons terugkeren. Vervolgens reactiveren we ze met de nieuwste technologie en innovatie, en geven we ze een tweede leven.

Batterijen gemaakt van batterijen

Geen enkele batterij gaat eeuwig mee, maar we zetten ons in om ervoor te zorgen dat batterijen een tweede leven krijgen. Door batterijen aan het einde van hun levenscyclus te herstellen en te recyclen, verminderen we de vraag naar nieuwe materialen en komen we dichter bij het sluiten van de kringloop van batterijen.

Zonne-energie 100%
CUBICWATT-productiefaciliteiten draaien altijd 100% op zonne-energie van daken.

Tegen 2030 zal de helft van wat in nieuwe CUBICWATT-cellen gaat, afkomstig zijn van oude batterijen.

De echte uitdaging is om het goed en snel te doen.
Duurzaamheid gaat verder dan alleen koolstofvoetafdrukken en emissies, en voor batterijen begint het bij de ruwe materialen die ze maken.

We halen onze grondstoffen volgens internationale normen en beste praktijken, en we hebben zelfs onze eigen normen om ervoor te zorgen dat onze toeleveringsketen vrij is van corruptie en schade aan mensen of de planeet.

En wanneer we geen nieuwe materialen aan het winnen zijn, recyclen we oude materialen via onze wereldprimeur recyclingopstelling, waardoor ons verbruik van verse ruwe materialen vermindert.

Recycling

Bij Cubic Watt hanteren we een circulaire benadering van batterijproductie die afval vermindert en het milieu beschermt. Onze state-of-the-art technologie stelt ons in staat om waardevolle metalen uit einde-levensduur batterijen te recyclen en opnieuw in de productie te verwerken, waardoor de behoefte aan ruwe materialen vermindert en de kosten verlagen.

We zijn toegewijd aan het stellen van de gouden standaard voor batterijproductie en het creëren van een schonere, duurzamere toekomst voor toekomstige generaties.